Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η άλλη όψη των γιορτών... «Καλικάτζαροι» τρύπωσαν παντού!


Επιδεινώνεται η κατάσταση της εγκληματικότητας στο νησί με τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις που σαρώνουν για άλλον ένα χειμώνα τη Μύκονο. Κι ενώ η κατάσταση είναι γνωστή εδώ και χρόνια μέσα από έγγραφα που φτάνουν κατά καιρούς στα γραφεία των υπουργείων, των βουλευτών και όχι μόνο, η αστυνομική δύναμη στο νησί παραμένει η ελάχιστη δυνατή και κατά πολύ πιο μειωμένη από αυτή που θα’ πρεπε να υπάρχει. Όσο για το τμήμα ασφαλείας, ακόμα αναζητείται...
Ο μήνας που έφυγε κατέγραψε μία ακόμη σειρά διαρρήξεων σε σπίτια με την κοινωνία να αγωνιά για το που θα πάει αυτή η κατάσταση και πολλούς εκ των ιδιοκτητών να φοβούνται πλέον να βγουν από το σπίτι τους νύχτα, μην τυχόν και γυρίζοντας το βρουν παραβιασμένο.

Το φαινόμενο των κλοπών και ληστειών τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνεται, αν και επισήμως ελάχιστα περιστατικά φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία. Το ρεπορτάζ όμως από τους παθόντες είναι πλούσιο και δεν περιορίζεται μόνο σε κατοίκους αλλά και σε επιχειρηματίες που πρόσφατα έπεσαν και αυτοί θύματα κλοπής.

Πολλαπλά ήταν τα κρούσματα και μέσα στη Χώρα, ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών, όπου οι διαρρήκτες έκαναν ανενόχλητοι την δουλειά τους, ανοίγοντας τις νυχτερινές ώρες μια σειρά από καταστήματα και αφαιρώντας τόσο ηλεκτρονικά από μπαρ, όσο και χρήματα από τα ταμεία άλλων καταστημάτων. Όλοι αναρωτιούνται «που θα πάει αυτή η κατάσταση;» αλλά δυστυχώς απάντηση δεν παίρνουν…

Στα επίσημα περιστατικά καταγράφεται κλοπή στην περιοχή Άγιος Λάζαρος Μυκόνου, όπου σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη, οι διαρρήκτες αφαίρεσαν από την οικία του το ιλιγγιώδες ποσό των 155.000 ευρώ και ένα όπλο που διατηρούσε. Το παράδοξο της υπόθεσης  είναι ότι ενώ οι διαρρήκτες παραμένουν άγνωστοι και ασύλληπτοι, για τον ιδιοκτήτη σχηματίστηκε δικογραφία, βάση νόμου, για πλημμελή φύλαξη όπλου!

Ο φόβος μιας ενδεχόμενης οικονομικής κατάρρευσης της χώρας έχει θορυβήσει τον κόσμο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που κρατούν τις μικρές ή και μεγαλύτερες οικονομίες τους στο σπίτι. Αριθμό ρεκόρ άλλωστε σημειώνουν σύμφωνα με πληροφορίες και οι πωλήσεις χρηματοκιβωτίων...

Μέσα σε αυτό το ρευστό κλίμα, κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν «χρυσές» δουλειές με τους πολίτες να μην ξέρουν πια από ποιον και πώς να προφυλαχθούν. Το κράτος βρίσκεται υπό πλήρη παράλυση και αυτό το πληρώνουμε όλοι. 

Το δυσάρεστο είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο την σημερινή δυσχερή εικόνα, ούτε την παρούσα κυβέρνηση. Αφορά μια σειρά ετών που έφεραν το νησί (για να παραμείνουμε στα του οίκου μας) σε αυτή την δυσχερή θέση που συνεχώς επιδεινώνεται, χωρίς να διαφαίνεται προς το παρών φως στο τούνελ.

Ελένη Κοντιζά

ΠΗΓΗ: MYKONOS news (15.01.2012)
Στήλη: ΚΡΙΣΕΙΣ...ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ...ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ...